Cilat qytete të tjera janë interesante të vizitohen në Kroaci përveç Dubrovnikut?


përgjigje 1:

Kur vizitoni Dubrovnikun, bëjeni atë në kohën e pranverës, përpara se të fillojnë turmat më të këqija. Kur të jesh atje, shiko gjithashtu Mali dhe Veli Ston (eci edhe muret atje). Mundohuni të shtrydhni në Kor čula, një tjetër “mini-Dubrovnik ” dhe Hvar.

Në bregdet ka Splitin, pjesa e vjetër e saj shtrydhur në mbetjet e pallatit / shtëpisë së daljes në pension të perandorit Romak Diokleciani. Njëzet milje larg tij është qyteti i mrekullueshëm i vjetër i Trogir.

Më tej në Veri janë Zadari dhe Šibenik, gjithashtu një histori e plotë. Kur jeni atje, vizitoni parkun kombëtar Krka dhe ndoshta shtrydhni një udhëtim ditor me vela në parkun kombëtar Kornati.

Nëse nuk jeni duke hipur në alpinizëm dhe alpinizmin në Velebit, malin me të cilin do të hasni tjetër. Rijeka është vetëm një qytet port i vogël - i këndshëm, por asgjë e veçantë. Pranë saj është Opatia, vendpushimi i plazhit të perandorëve të Habsburgut. Më tej përgjatë bregdetit, ju do të gjeni Pulën me amfiteatrin e saj më të ruajtur Romak, dhe një varg qytetesh komode që zakonisht zhvillohen nga fshatrat e peshkimit. E preferuara ime është Rovinj.

Mos u kaloni në brendësi të Istria. Vizitoni qytetet kodrinore si Motovun dhe Gro žnjan, ose Hum, pa dyshim që qyteti më i vogël i tillë në botë.

Vizitorët e konsiderojnë madje interesantin tim Zagreb, edhe pse, sinqerisht, kjo më surprizon. Bëni vizitë, por mos e lini pas dore perlën pak barok të Vara-s, më tej në Veri.

Unë nuk kam kohë për të postuar imazhe ose lidhje tani, por ju lehtë do të gjeni informacione në internet. Itinerari i veçantë për të marrë varet nga koha dhe preferencat tuaja - historia, peizazhet, jeta e natës …

Mirë se vini!përgjigje 2:

Spliti ka një qytet të mrekullueshëm të vjetër dhe një front të bukur deti. Trogir aty pranë është gjithashtu jashtëzakonisht i bukur. Të dy kanë restorante të mrekullueshme dhe vaji vendas i ullirit është i një cilësie të shkëlqyeshme.

Kryeqyteti, Zagreb, ia vlen të vizitohet dhe hotelet që kanë vlerë jashtëzakonisht të mirë për para.

Edhe pse keni pyetur vetëm për Kroacinë, ekzistojnë lidhje të mira udhëtimi midis saj dhe vendeve fqinje. Shumë prej të cilave gjithashtu kanë shumë për të ofruar me një çmim të arsyeshëm. Unë rekomandoj veçanërisht Budapestin në Hungari. Udhëtimi me tren vetëm midis tij dhe Zagrebit kalon në zonën shumë piktoreske përreth Liqenit Balaton.përgjigje 3:

Split, Šibenik, Rijeka, Pula, Rovinj, Trogir, Hvar, Bra č, krk, Cres, Zagreb, Vinkovci, Sisak, Osijek, Vukovar, Vrbovsko, Ogulin …

Nëse zgjidhni vetëm katër nga këto, sigurohuni që një qytet të jetë në Dalmaci, tjetri në Gorski Kotar, i treti në Slavoni dhe i katërti në Istra.përgjigje 4:

Varet se cilat janë preferencat tuaja, domethënë vendet historike nga kohërat romake si Spliti, ose Zadari, Pula apo ishulli si Hvar (ishulli) site të shkëlqyera dhe restorante të mira dhe gjithashtu plazhe në bregdetin e Adriatikut ku deti është i pastër akoma i ndotur me plastike. Zagrebi pasi ju mund të jeni të vetëdijshëm është kryeqyteti dhe është super i modës me hotelet e tij, vendet turistike, d.m.th. qytetin e vjetër vs qytetin modern me qendra të shkëlqyera muzikore, ushqim dhe histori të qytetit të gjatë të një qyteti të pavarur, si Athina në Greqi … Tjetër vendet për të vizituar janë ishulli i Korcula, Vis etj ku jeta e peshkatarëve është akoma profesioni kryesor, përkundrazi shumë interesant sesi jeta mund të jetë e thjeshtë dhe e shkëlqyeshme në vitin 2019 ….përgjigje 5:

Vizituam Dubrovnikun, Zagrebin, Splitin, Zadarin, disa ishuj, parkun kombëtar Plitvice dhe parkun kombëtar krka, morëm me qira një makinë dhe çuam nga Zagrebi dhe përfundimisht do të hipnim në Dubrovnik. Megjithëse e doja Dubrovnikun vendi im i preferuar ishte Zagrebi. Ashtë një qytet me të vërtetë i shtruar mirë, ka një ton tërheqjesh në qytetin e sipërm dhe të ulët me një histori faksinuese dhe ka një numër ditorësh nga Zagrebi që ia vlen të vizitohet. Shikoni këtë udhëzues për Kroacinë

Udhëtimi për në Kroaci, Gjërat që duhet të dini para se të vizitoni - Udhëtoni Me Sheemelle

. Ka një numër udhëtimesh vetjake për vende të ndryshme dhe mund t'ju ndihmojë të vendosni se ku të kaloni kohën tuajpërgjigje 6:

marrë me qira një makinë dhe ngas bregdetin deri në Split, pastaj Sibenik dhe më në fund Zadar \ nstop në secilin vend dhe shikoni përreth \ nalso, vozisni në Mostar, i cili është në B&H ... qytet interesant \ n përfundimisht, vizitoni Zagrebin dhe afër qyteteve \ kënaqempërgjigje 7:

Përveç Dubrovnikut ka vende të shkëlqyera për t'u vizituar në Kroaci. Sa i përket qyteteve, Spliti, Sibenik, Zadar dhe Pula në bregdet dhe Zagreb në pjesën kontinentale të Kroacisë janë të shkëlqyera për një vizitë. E gjitha varet nga ajo që po kërkoni.